Приготування печериць
Печериці самі розповсюджені в світі гриби родини печерицевих. В Україні зустрічається багато видів печериць, які ростуть в лісах та на луках. Крім того ці гриби вирощуються штучно в промислових масштабах, саме це робить печерицю доступним для кожного грибом. Печериці бувають їстівними, неїстівними та отруйними. Їстівні печериці представлені 2, 3 та 4 категоріями. Печериця містить в собі велику кількість корисних жирів та вуглеводів, мінералів (залізо, фосфор, калій, цинк), амінокислот (метіонін, цистин, лізин, тощо) та вітамінів (РР, Е, D). Штучно культивовані печериці (ті що в магазині) використовуються в кулінарії без попереднього відварювання. В салатах їх можна використовувати навіть в сирому вигляді. Дикорослі печериці перед приготуванням обов’язково потребують попереднього відварювання, оскільки вони можуть містити шкідливі речовини, зокрема і накопичені з ґрунту. Так для їстівних печериць 2 та 3 категорії (Agaricus arvensis, Agaricus augustus, Agaricus bisporus, Agaricus bitorquis Agaricus campestris, Agaricus silvaticus) достатнім буде відварювання протягом 5 – 10 хвилин, для печериць 4 категорії (Agaricus silvicola) – 15 – 20 хвилин. Деякі види дикорослих печериць мають здатність накопичувати важкі метали, зокрема до таких видів відносять Agaricus arvensis та Agaricus silvicola, ці види не рекомендується споживати часто та в великих кількостях. Печериці використовують для приготування перших та других страв, різноманітних салатів та закусок, печериці вищої категорії можна маринувати та солити. |
Рагу з печериць та овочів
Рагу з печерицями – дуже смачна закуска.
Для приготування такої закуски Вам знадобляться свіжі печериці, баклажани, кабачок, картопля, морква, ріпчаста цибуля, часник, спеції. Час приготування страви близько 1 години. Рагу можна подавати до столу відразу після приготування, а також після охолодження, його можна використовувати і як гарнір до других страв. |
|
Читати далі >>> |
Корзинки з смаженими печерицями
Оригінальна закуска з печерицями – грибні корзинки. Грибні корзинки прикрасять будь-який святковий стіл.
Для приготування страви знадобляться свіжі печериці, ріпчаста цибуля, майонез, твердий сир, корзинки для запікання. Час приготування – 40 – 50 хвилин. Подавати до столу корзинки можна в гарячому і в холодному вигляді. |
|
Читати далі >>> |