Приготування грибів-зонтиків
Гриби-зонтики – широко розповсюджені гриби з родини печерицевих (Agaricaceae). В Україні ростуть такі види грибів-зонтиків: гриб-зонтик великий або строкатий (Macrolepiota procera), гриб-зонтик сосковидний (Macrolepiota mastoidea), гриб-зонтик польовий (Macrolepiota excoriata) та гриб-зонтик червоніючий (Chlorophyllum rhacodes). Всі гриби зонтики їстівні гриби 4 категорії. Гриби-зонтики готуються без попереднього відварювання (за виключенням окремих випадків). Використовуються в них лише шапки, ніжки тверді, волокнисті, не придатні для споживання. Молоді нерозкриті плодові тіла грибів-зонтиків можна маринувати, однак мариновані гриби-зонтики мають невисокі харчові якості. Також їх можна сушити та заморожувати. Заморожують гриби-зонтики в сирому (не відвареному вигляді). Для заморозки їх попередньо миють, потім осушують, розкладають по пакетах та відправляють до морозильної камери. |
Гриби-зонтики смажені в клярі
Самий традиційний та оптимальний спосіб приготувати гриб-зонтик – обсмажити його в клярі.
Для цього окрім свіжих грибів-зонтиків нам знадобляться яйця та борошно. Час приготування страви – 30 – 60 хвилин, в залежності від кількості грибів. Смажені таким способом гриби зонтики смакують як окремо, так і з будь-якими соусами. |
|
Читати далі >>> |
Нерозкриті гриби-зонтики фаршировані
Оригінальні страва – фаршировані гриби-зонтики.
Для приготування цієї закуски нам знадобляться закриті великі гриби-зонтики, м’ясо, рис, морква, ріпчаста цибуля, яйце, томатна паста, спеції. Час приготування страви 60 – 80 хвилин. Така оригінальна страва чудово прикрасить будь-який стіл. |
|
Читати далі >>> |
Гриби-зонтики запечені в майонезі
Оригінальним альтернативним способом приготування грибів-зонтиків – це запекти їх під майонезом.
Для приготування цієї страви нам необхідні гриби-зонтики, соус майонез та спеції – чорний мелений перець, коріандр, мускатний горіх мелений. Час приготування страви 80 хвилин. Приготовану печеню можна подавати до столу як в гарячому так і в холодному вигляді. |
|
Читати далі >>> |