Filed Under (Без категорії) by Володимир on 27-02-2018
Lactarius_menu_2

      Інгредієнти: 

  1. Свіжі грузді
  2. Капуста
  3. Морква – 1 шт. на 2 кг капусти
  4. Сіль, чорний перець за смаком

    Приготування

Крок 1.

Грузді перебрати, добре очистити від бруду, та вимочити в холодній підсоленій воді протягом 2 – 3 діб, періодично міняючи воду (4 – 6 разів). Під час вимочування гриби необхідно ставити під гніт, щоб не спливали, гриби що спливуть, потемніють, та втратять споживчу привабливість.

Вимочені грузді відварити протягом 20 хвилин, відвар злити.


Крок 2.

Капусту нашаткувати на шатківницю, моркву натерти на терку. Помістити нашатковану капусту та натерту моркву до великою посудити, посолити та поперчити за смаком, та добре перемішати. Капусту розкладати по 3-х або 2-х літрових банках, добре втрамбовуючи, так щоб  з капусти виступав сік. Через кожні 5 см товщини капусти вкладати шарами відварені грузді, злегка посипаючи кожен шар грибів сіллю. Таким чином затрамбувати банку під верх.

Банки  поставити в тепле місце на 2 – 3 доби, щоб розпочалося бродіння, після чого їх винести в прохолодне місце. Періодично контролювати наявність соку в банці, якщо рівень падає (сідає), долити соком що лишився, або підсоленою водою до верху.

Квашена капуста з груздями готова до споживання через 30 днів після закваски.


3023-23


 


You must be logged in to post a comment.