Приготування травневих грибів

3017_1Калоцибе травневий (Calocybe gambosa) – пластинчастий гриб з родини ліофілових (Lyophyllaceae). Гриб має багато народних назв: травневий гриб, рядовка травнева, георгієвий гриб. Росте травневий гриб з початку до кінця травня, в садках, в парках, на лісових галявинах, в дворах, зустрічається по всій території України. Травневий гриб їстівний 4 категорії та характеризується присутністю сильного борошняного запаху.

Перед приготуванням травневий гриб відварюють протягом 15 хвилин. Використовують його смаженим, а також для приготування перших та других страв, салатів. Травневий гриб можна маринувати, однак в маринованому вигляді він не відрізняється особливими смаковими якостями. Після термічною обробки характерний борошняний запах не зникає, або зникає проте не повністю.


Травневі гриби смажені

3017_4 Традиційний простий та швидкий спосіб приготувати щойно назбирані в садку травневі гриби – посмажити їх.

Для смаження нам знадобиться ріпчаста цибуля, олія та спеції.

Час приготування страв – 45 хвилин. Смажені травневі гриби чудово смакують в гарнірі з картопляним пюре або смаженою картоплею.

 Читати далі >>>