Приготування рядовок тополевих

Смажена Рядовка тополева

Рядовки тополеві або тополеві гриби (Tricholoma populinum) – широко розповсюджений в Україні вид грибів  з родини рядовкових. Тополеві рядовки їстівні гриби 3 категорії, найсмачніші з усіх грибів цього роду. Ростуть тополеві гриби восени, переважно під осиками, плодоносячи досить великими групами, “відьминими кільцями”.

Використовуються вони після попереднього відварювання в підсоленій воді протягом 15 – 25 хвилин. Перед відварюванням основним завданням є очистка поверхні їх шапок від прилиплого бруду та рослинних залишків. Сміття настільки міцно прилипає до цих грибів, що цей етап переробки стає найскладнішою роботою.

Тополеві гриби оптимально підходять для маринування та засолювання, крім того їх можна використовувати в приготуванні перших та других страв, різноманітних салатів, закусок, випічки. Топоплеві рядовки що виросли в жарку погоду можуть мати гіркуватий присмак.


Мариновані рядовки тополеві

Мариновані Рядовки тополеві Мариновані рядовки тополеві надзвичайно смачні та хрумкі, по смаковим якостям вони не поступаються маринованим опенькам.

Для приготування маринаду знаходиться оцет, сіль, цукор, спеції – лавровий лист, гвоздика, чорний духмяний перець горошком.

Мариновані чудово прикрасять будь-який святковий стіл. Крім того їх можна використовувати для приготування різноманітних салатів та закусок.

 Читати далі >>>

Смажені рядовки тополеві

Смажена Рядовка тополева Чудовий та швидкий спосіб приготування рядовок тополевих так, що було смачно.

Для цієї страви нам знадобляться свіжі рядовки тополеві, цибуля ріпчаста, морква та спеції.

Час приготування страви 40 – 50 хвилин. Смакують смажені гриби як окрема закуска, так і як гарнір до картопляного пюре або інших страв. Їх можна подавати до столу як в гарячому, так і в холодному вигляді.

 Читати далі >>>

Салат “Грибна гірка” з рядовками тополевими

IMG_2503 Смачний, оригінальний та поживний салатик з тополевих рядовок буде на зайвим на кожному святковому столі.

Для приготування салату нам знадобляться рядовки тополеві, картопля, яйця, цибуля ріпчаста салатна, солоні огірки, олія та спеції.

Час приготування салату – 1,5 години. Подавати до столу салат рекомендуються не раніше ніж через 3 – 4 години після приготування.

 Читати далі >>>