Приготування опеньків
Осінні опеньки – найпопулярніші та найулюбленіші гриби багатьох грибників. Опеньки відносяться до умовно їстівних грибів 3 категорії. В Україні розповсюджені два види опеньків – власне опеньок справжній або осінній (Armillaria mellea) та схожий, менш розповсюджений опеньок темний (Armillaria ostoyae). Ще зустрічається опеньок зсохаючий (Armillaria tabescens), який відноситься до умовно їстівних грибів 4 категорії.
Оскільки опеньки умовно їстівні гриби, перед приготуванням обов’язковою умовою є їх тривале відварювання. Відварюють їх опеньки в підсоленій воді протягом 30 – 40 хвилин. Рекомендуються відварювати кілька разів: три рази по 10 – 15 хвилин, або два рази по 15 – 20 хвилин. Після кожного відварювання відвар зливається (ні в якому разі не використовується), а гриби промиваються чистою водою. Споживання в великих кількостях недостатньо відварених опеньків може спричинити харчове отруєння. Опеньки ідеальні для маринування, крім того їх можна використовувати для засолки, для приготування різних страв та салатів. Інколи опеньки навіть сушать, однак враховуючи їх статус умовно їстівних грибів, сушити опеньки не рекомендується. |
Опеньки мариновані
Мариновані опеньки вважаються найсмачнішими маринованими грибами, це “класика”. Вони мають приємний аромат та неповторний смак.
Для приготування маринаду знадобиться оцет, цукор, сіль та спеції – гвоздика, чорний перець, лавровий лист. Мариновані опеньки чудова та смачна закуска до будь-якого столу, крім того їх можна використовувати для приготування різноманітних салатів. |
|
Читати далі >>> |
Опеньки смажені
Самий простий та швидкий спосіб приготування щойно принесених з лісу опеньків.
Гриби необхідно лише відварити та обсмажити з цибулею. Час приготування страви не більше 30 хвилин. Смажені опеньки смакують як окрема страва, так і в якості гарніру до картопляного пюре чи інших страв. Подавати смажені опеньки можна як в гарячому, так і в холодному вигляді. |
|
Читати далі >>> |