Приготування ентоломи садової

Entoloma_menu_01Ентолома садова (Entoloma clypeatum) – їстівний або умовно-їстівний гриб з родини ентоломових. В народі ці гриби часто називають підвишнями, оскільки вони часто ростуть в садах під вишнями, проте все ж таки частіше вони ростуть під абрикосами та сливами. Гриб зустрічається майже по всій території України, в садах та біля житлових будинків. Росте починаючи з початку травня або кінця квітня, до початку червня.

Перед приготуванням травневий гриб відварюють протягом 15 хвилин. Використовують його смаженим, а також для приготування перших та других страв, салатів.


Смажена ентолома садова

Entoloma_menu_04 Смажити ентолому садову – це просто, швидко та смачно.

Для цього знадобляться свіже назбирані гриби, ріпчаста цибуля, рослинна олія.

Час приготування страви займе не більше 1 години. Подавати смажені ентоломи можна відразу після приготування, а також охолодженими, як окремо, так і в якості гарніру.

 Читати далі >>>

Картопля смажена з ентоломою садовою

Entoloma_menu_06 Ентолома садова смажена з картоплею – пальчики оближеш як смачно.

Для приготування цієї страви нам знадобляться свіже назбирані в садочку гриби, картопля, ріпчаста цибуля та рослинна олія.

Час приготування страви складає близько 1,5 години. Найкраще смакує смажена з грибами картопля відразу, поки ще тепла.

 Читати далі >>>