Приготування ентоломи садової
Ентолома садова (Entoloma clypeatum) – їстівний або умовно-їстівний гриб з родини ентоломових. В народі ці гриби часто називають підвишнями, оскільки вони часто ростуть в садах під вишнями, проте все ж таки частіше вони ростуть під абрикосами та сливами. Гриб зустрічається майже по всій території України, в садах та біля житлових будинків. Росте починаючи з початку травня або кінця квітня, до початку червня.
Перед приготуванням травневий гриб відварюють протягом 15 хвилин. Використовують його смаженим, а також для приготування перших та других страв, салатів. |
Смажена ентолома садова
Смажити ентолому садову – це просто, швидко та смачно.
Для цього знадобляться свіже назбирані гриби, ріпчаста цибуля, рослинна олія. Час приготування страви займе не більше 1 години. Подавати смажені ентоломи можна відразу після приготування, а також охолодженими, як окремо, так і в якості гарніру. |
|
Читати далі >>> |