Приготування говорушок духмяних
![]() Гриб використовується після 15-ти хвилинного відварювання, як свіжим та і маринованим. Після відварювання, навіть більш менш тривалого анісовий запах не зникає. Навіть після обсмажування в приготованих говорушок присутній запас та післясмак анісу чи одеколону, тож смажити свіжі говорушки недоцільно. Однак їх можна маринувати. Після тривалого маринування зі спеціями специфічного запаху все ж таки вдається майже повністю позбутися. Крім того їх можна сушити та використовувати в сушеному вигляді як приправу. |
Говорушки духмяні мариновані
Приготування
1. Свіжі Говорушки духмяні перебрати, очистити від бруду, добре перемити, та відварити в підсоленій воді 15 хвилин, після чого відвар злити а гриби промити чистою водою.
2. Відварені гриби маринувати в каструлі протягом 1 години. До маринаду додати по 1 ст ложці солі та цукру, 5 ст. ложок оцту, та спеції, в розрахунку на 1 кг грибів. Після маринування зі спеціями, насамперед з гвоздикою, характерний стійкий запах майже повністю зникає.
3. Промариновані гриби розкласти по банках, простерилізувати 20 хвилин, та закатати кришками.