Filed Under (Без категорії) by Володимир on 03-04-2017
3015_1

      Інгредієнти:

  1. Лисички – 1 кг
  2. Морква – 1 шт
  3. Сіль – 1 ст. ложка
  4. Цукор – 1 ст. ложка
  5. Оцет – 5 ст. ложка
  6. Спеції (чорний перець горошок 3 шт, духмяний перець горошок 3 шт, лавровий лист 2 шт. гвоздика 5 шт)

    Приготування

Крок 1.

Лисички перебираються від бруду та піску, промиваються, великі гриби розрізаються начетверо, та відварюються протягом 10 хвилин в підсоленій воді, після чого промиваются чистою водою


Крок 2.

Попередньо відварені лисички ставляться маринуватися в емалованій або з нержавіючої сталі посудині. До маринаду додаються сіль, цукор в тій же кількості, що й солі, кілька лаврових листків, морквина розрізана начетверо, по 5 – 10 горошин духмяного перцю та гвоздики, оцет. При маринуванні лисичок надмірна кількість оцету гриби не зіпсує, адже лисички не вбирають в себе маринад.


Крок 3.

Гриби маринуються на малому вогні доти, поки гриби не почнуть осідати на дно каструлі, після чого лисички розкладаются по банках, стерилізуются 25 – 30 хвилин, та закатуються кришками.


3015_2 3015_1


 


You must be logged in to post a comment.