Filed Under (Без категорії) by Володимир on 24-03-2017
3009_1

       Інгредієнти:

  1. гливи – 1 кг
  2. цибуля – 1 шт
  3. оцет – 5 ст. л.
  4. сіль – 1 ст. л.
  5. цукор – 1 ст. л.
  6. чорний перець, гвоздика по 5 шт.

    Приготування

Крок 1.

Для маринування придатні лише молоді тугі гливи звичайні (Pleurotus ostreatus), забарвлення пластинок в яких ще не почало набувати жовтувато-коричневого відтінку.

Гриби перебираються, більші нарізаються кубиками, менші залишають цілими, в старіших вирізаються та викидаються задерев’янілі ніжки та ділянки біля основи.


Крок 2.

Перебрані та нарізані гриби відварюють, перемивають та ставляють маринувати в емальованій або з нержавіючої сталі каструлі. До маринаду додається сіль, цукор, оцет, так щоб маринад був кислуватий, чорний перець горошок, гвоздика, розрізана на четверо цибулина, та маринуються доти, поки гриби не почнуть осідати на дно (близько 1 години). Потім гриби розкладаються по банках та стерилізуються 20 – 25 хвилин, простерилізовані банки закатують кришками.


3009_2 3009_3 3009_1


 


You must be logged in to post a comment.