Приготування Крок 1. Свіжі грузді добре відчищаємо від бруду, з поверхні шапки бруд відшкрібаємо ножем, миємо та замочуємо в підсоленій воді під гнітом на 2,5 доби (на 3 дні та 2 ночі). Замочені грузді зберігаємо в прохолодному місці, в теплому місці гриби забродять та зіпсуються. Кожного дня вранці та ввечері міняємо воду, в останній день замочуємо не в підсоленій воді, щоб гриби не були занадто солоними. Крок 2. Після вимочування гриби добре промиваємо чистою водою та додаємо сіль, в пропорції 40 г солі на 1 кг грибів та порізані начетверо зубки часнику та добре перемішуємо. Посолені гриби розкладаємо по банках, добре втрамбовуючи, щоб незалишалося порожнин, на дно банки кладемо по 2 листка смородини та вишні, зверху накриваємо гриби листком хрону. Крок 3. Якщо гриби не покриває юшка, долити підсоленою водою, щоб гриби не мали контакту з повітрям. Банку накрити капроновою кришкою та поставити в холодне місце на 1 місяць. Допустима температура для солених грибів від 3 до 7 градусів, при температурі більше 7 градусів гриби зіпсуються, при температурі менше 3 градусів процес бродіння не розпочнеться. You must be logged in to post a comment. |