Приготування Крок 1. Грузді перебрати, добре очистити від бруду, та вимочити в холодній підсоленій воді протягом 2 – 3 діб, періодично міняючи воду (4 – 6 разів). Під час вимочування гриби необхідно ставити під гніт, щоб не спливали, гриби що спливуть, потемніють, та втратять споживчу привабливість. Вимочені грузді відварити протягом 20 хвилин, відвар злити, а гриби пересипати сіллю, відношенням 40 г солі на 1 кг грибів. Крок 2. Гриби викласти в банку, на дно банки покласти порізані надвоє зубки часнику, зверху накрити листком папороті або листком хрону, гриби як слід втрамбувати та залити холодною підсоленою водою. Банку накрити капроновою кришкою та поставити до холодного погребу або до холодильника. Крок 3. Споживати солені грузді можна через 1 місяць після засолки, перед подачею на стіл гриби промити, додати нарізану кільцями цибулю, зелень, почавлений часник, та заправити рослинним масло та оцтом. You must be logged in to post a comment. |