Приготування Крок 1. Свіжі опеньки посортувати на дрібні (гвоздики) та великі (шлапаки), “гвоздики” підуть на маринування, “шлапаки” на смаження, в смаженому вигляді великі гриби смачніші, крім того “гвоздики” краще замаринувати. Перебрані опеньки перебрати від бруду та добре перемити. Крок 2. Оскільки опеньки є умовно їстівними грибами, відварювати їх слід 2 рази, по 15 хвилин кожен. Відварювати слід в пісоленій воді (1 ст. ложка солі на 1 кг грибів), після чого відвар злити а гриби промити чистою водою. Промиті гриби відварити ще раз, так само зливши після відварювання відвар, та промивши гриби чистою водою, та дати їм стекти. Поки гриби стікають, нарізати кільцями цибулю. Крок 3. Опеньки обсмажити до напівготовності, додати нарізану кільцями цибулю, посолити та поперчити за смаком, та смажити до повної готовності. You must be logged in to post a comment. |