Sarcoscypha_coccinea_menu_6

       Інгредієнти:

  1. Саркосцифи свіжі – 1,5 л
  2. Картопля – 2 шт.
  3. Солоний огірок – 1 шт.
  4. Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  5. Яйце – 1 шт.
  6. Зелений листовий салат – 1 пучок
  7. Майонез – 100 г
  8. Оцет – 1 ст. л.
  9. Олія рослинна для обсмажування
  10. Сіль, чорний мелений перець за смаком

    Приготування

Крок 1.

Свіжі саркосцифи замочити в холодній воді на пів доби, поставивши їх в прохолодне місце. Якщо гриби зовні майже чисті (наприклад тому що росли на мохові) – замочувати їх не потрібно. Після замочування слід добре очистити ножем від бруду їх зовнішню поверхню, промити та відварити в підсоленій воді 10 хвилин. Відварені гриби обсмажити на сковорідці з нарізаною кубиками цибулею (використати 1/2 цибулини), посолити та поперчити за смаком. Сильно засмажувати саркосцифи не потрібно, достатньо буде легкого обсмажування.


Крок 2.

Іншу половину цибулини нарізати кубиками та замаринувати з оцтом на 20 хвилин (залити ложкою окропу та додати ложку оцту).


Крок 3.

Картоплю та яйця відварити до готовності та остудити.


Крок 4.

Відварену картоплю, відварене яйце та солоний огірок нарізати кубиками та додати до салатниці. Листовий салат нарізати середнього розміру шматками та також додати до салатниці. Далі додати охолоджені обсмажені саркосцифи, промариновану цибулю (маринад злити) та заправити салат майонезом.


Sarcoscypha_coccinea_menu_2 Sarcoscypha_coccinea_menu_4 Sarcoscypha_coccinea_menu_5


 


You must be logged in to post a comment.