|
Приготування псатирелли
Псатирелла – рід грибів з родини псатиреллових. Переважна кількість видів псатирелла дрібні та ламкі, через що не кладуться до кошика та не споживаються. Отруйних видів рід не містить. Більшими розмірами плодових тіл відрізняється лише Псатирелла Кандолля (Psathyrella candolleana), хоча гриб не дуже популярний серед грибників, це їстівний гриб та має досить добрі харчові якості. Цей вид широко розповсюджений по території України, росте великими групами в лісах, переважно в травні та в першій половині літа. Крім того можна збирати псатиреллу конусовидну (Psathyrella conopilus), яка також широко розповсюджена, росте восени, та псатиреллу каштаново-сіру (Psathyrella spadiceogrisea), саму ранню з усіх псатирелл, росте з початку квітня до середини травня.
Перед споживанням псатиреллу слід попередньо відварити протягом 20 – 30 хвилин. Використовують псатиреллу зазвичай лише в свіжому вигляді, для заготівлі про запас гриб не придатний. |
Смажена псатирелла Кандолля
 |
Оптимальний спосіб приготування будь-якої псатирелли – обсмажити її з цибудею на сковорідці.
Для приготування страви знадобляться свіже назбирані псатирелли, ріпчаста цибуля та рослинна олія.
Час приготування страви – не більше 1 години. Подавати до столу можна як окрему страву, так і в гарнірі з картопляним пюре, кашею тощо. |
Читати далі >>> |
|
|