Приготування польських грибів
Польські гриби (Imleria badia), надзвичайно смачні, багаті на корисні мінерали та мікроелементи гриби 1 категорії, що за смаковими якостями не поступаються Білим грибам. Для мене особисто Польські гриби мають більшу цінність ніж Білі гриби, по перше, вони менші за розмірами, що дає можливість готувати та консервувати їх цілими, а не різати на кусочки, по друге, основний сезон їх плодоношення припадає на пізні осінні місяці, а не на середину літа, як у Білого гриба, що виключає розточування їх личинками комах. Не дарма інша їх назва – панські гриби.
Польські гриби, як і Білі, не вимагають особливої попередньої обробки, перед приготуванням їх необхідно лише перебрати від бруду (хвої, різних рослинних залишків), промити та відварити в підсоленій воді не довше 5 хвилин. В разі наявності на грибах піску, їх необхідно замочити на пів доби в холодній воді, щоб осів пісок, потім акуратно зібрати гриби, щоб не скаламутити пісок з дна. Польські гриби ідеальні для маринування, приготування 1-х та 2-х страв, різноманітних салатів, для сушіння. Також їх можна засолювати гарячим способом, однак, як і всі болетові гриби, в соліннях вони не відрізняється особливими харчовими якостями. |
Польські гриби мариновані
Мариновані польські гриби – надзвичайно делікатесна закуска, адже невеликі розміри гриба дозволяють використовувати його цілим, а туга м’якоть забезпечує збереженню його форми в банці. Для маринування польських грибів придатні молоді акуратні не поточені личинками грибочки. Із спецій достатньо лаврових листків та гвоздики. Подавати до столу мариновані польські слід з додаванням нарізаної кільцями цибулі, за бажанням подрібненого часничку та заправленими соняшниковою або оливковою олією та оцтом. |
|
Читати далі >>> |