Приготування лускатки (фоліоти)
![]() Отже перш за все, свіжі принесені з лісу лускатки перебираються. Перебирати лускатки не складно, адже вони в більшості випадків чисті, різні рештки на них зазвичай не налипають. Однак бажано зняти з поверхні шапки лусочки, особливо в лускатки звачайної. Перебрані гриби відварюються в підсоленій воді близько 20 – 25 хвилин, після чого відвар зливається, а гриби промиваються чистою водою. Відварені лускатки використовуються в перших та других стравах, в салатах, смаженими, а також маринованими. Для маринування звісно краще використовувати молоді екземпляри |
Лускатка звичайна смажена з морквою та перцем
![]() |
Надзвичайно смачні смажені лускатки з овочами, чудова закуска до столу. Для приготування смаження лускатки за таким рецептом нам знадобиться морква, ріпчаста цибуля, солодкий болгарський перець, спеції. Час приготування стави – не більше 45 хвилин. Подавати страву можна відразу після приготування. Смажені лускатки в перцем та морквою смакують як окремо, так і в гарнірі з картопляним пюре, кашами, спагеті, тощо. |
Читати далі >>> |