Приготування ксерули кореневої
Ксерула коренева або колібія коренева (Hymenopellis radicata) – їстівний гриб 4 категорії з родини фізілакрієвих (Physalacriaceae). Гриб широко розповсюджений в листяних лісах України, росте на трухлявих пеньках та біля них, основною ознакою його є наявність довгого кореневого відростка.
Споживаються лише шапки гриба, ніжки жорсткі та волокнисті. Перед приготуванням ксерулу необхідно попередньо відварити на протязі 15 хвилин. Використовується гриб смаженим, для приготування перших та других страв, салатів, а також маринованим. |
Ксерула коренева смажена
Смажена ксерула коренева ніжна та смачна, це проста та швидка в приготуванні страва.
Для смаження ксерули знадобиться цибуля, олія та спеції. Час приготування страви – 40 хвилин. Споживати можна як окремо, так і в гарнірі з картопляним пюре, ідеально смакує теплому вигляді з будь-яким гострим соусом. |
|
Читати далі >>> |