Приготування говорушок сірих
Говорушка сіра або клітоцибе сірий (Clitocybe nebularis) – їстівний гриб 3 категорії з родини рядовкових (Tricholomataceae). Говорушки сірі ростуть восени, в лісах, великими групами, “відьминими кільця” та ціняться грибниками за приємний та м’який смак. Збирати говорушки сірі слід з максимальною увагою, перед споживанням говорушок сірих починаючим грибниками обов’язково необхідно ознайомитися з описом, характеристиками та особливостями цього гриба, щоб ненароком не спутати його з отруйними і навіть смертельно отруйними представниками роду Clitоcybe. Говорушки сірі багаті на вітамінами, мінералами та амінокислотами. Вони мають властивість зміцнювати імунітет та позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту. Говорушки сірі не мають здатності приліплювати до себе різноманітний бруд, вони завжди чисті та їх легко перебирати. Попередня підготовка говорушок передбачає відварювання в підсоленій воді протягом 15 хвилин. Використовуються говорушки сірі в приготуванні перших та других страв, салатів та закусок, їх можна маринувати та солити. |
Мариновані говорушки
Говорушки сірі смачні в маринованому вигляді. Для маринування краще використовувати молоді грибочки.
Для приготування маринаду Вам знадобиться оцет, сіль та цукор, спеції – лавровий лист, гвоздика, чорний духмяний перець горошок, зонтик кропу. Використовуються мариновані говорушки як закуска, так і для приготування різноманітних салатів, також їх можна смажити та тушити. |
|
Читати далі >>> |