Приготування печіночниці звичайної
![]() Печіночниця звичайна багата на білки, вуглеводи, мінерали та вітаміни. Особливо багато в ній міститься вітаміну С. Печіночниця має також лікарські властивості, зокрема вона сприяє відновленню порушення обміну речовин в організмі. Не рекомендується вживати цей гриб при хворобах шлунку та нирок. Споживати рекомендується лише молоді плодові тіла печіночниці. Перед приготуванням її необхідно відварити протягом 15 – 20 хвилин, для зменшення кислоти в м’якоті її можна попередньо вимочувати 1 – 2 години в холодній воді. Використовується печіночниця смаженою, в приготуванні перших та других страв та різноманітних салатів. |
Печіночниця смажена
![]() |
Смажена печіночниця – самий простий спосіб приготування цього гриба.
Для обсмаження знадобиться як найменше одна шапка печіночниці, кілька ріпчастих цибулин, сіль та перчик за смаком. Час приготування страви – 50 хвилин. Подавати до столу можна відразу після приготування, доповнити страву можна сметаною або кетчупом. |
Читати далі >>> |