Приготування Крок 1. Маслюки перебрати від сміття, зняти шкірочку та добре перемити. Для соління придатні лише якісні гриби, без механічних пошкоджень та не поточені. Перебрані гриби відварити в підсоленій воді 10 хвилин, після чого їх промити чистою водою. Крок 2. Відварені гриби перекласти до великої посудини, додати сіль, подрібнений часник та добре перемішати. Крок 3. Посолені гриби розкласти по скляних банках (або дубових бочечках). Для чого на дно банок попередньо покласти листя вишні та смородини, зонтики кропу, лавровий лист, великі гриби викладати шапками вниз, дрібні грибочки можна просто засипати, добре втрамбувати, щоб поверх грибів виступив росіл. Поверх грибів покласти листок винограду, хрону, папороті або капусти, якщо росіл не покриває гриби – долити підсоленою водою та накрити не герметичною кришкою (капроновою). Якщо солити в бочках – поверх грибів покласти гніт. Зберігати гриби в холодильнику або в холодному погребі. Споживати соління можна через місяць після засолки. You must be logged in to post a comment. |