Приготування Крок 1. Для маринування придатні лише молоді плодові тіла трутовика лускатого. Шапки гриба попередньо замочити на 1 – 2 години, після чого зчистити ножем темні лусочки з поверхні шапки, вирізати ділянку шапки біля основи разом з ніжкою – вона жорстка та не придатна для споживання. Шапки порізати на продовгуваті кубики, та відварити в підсоленій воді протягом 30 хвилин, після чого відвар злити, а гриби промити чистою водою. Крок 2. Відварені гриби поставити маринувати на малому вогні доти, поки гриби не почнуть сідати на дно (близько 1 години), до маринаду додати сіль, цукор, оцет, гвоздику, духмяний перчик та лаврові листочки. Замариновані гриби розкласти по банках, простерилізувати 20 хвилин, після чого банки закатати. Після маринування стійкий характерний запах гриба повністю зникає. You must be logged in to post a comment. |