Приготування Крок 1. Основне завдання при заготівлі осикових груздів, добре відшкребти їх від бруду, адже земля майже вростає в їх тіло. Для маринування придатні лише молоді, нерозкриті плодові тіла. В дорослих грибах навряд чи вдасться позбутися гіркоти, навіть після тривалого вимочування. Отже берем молоді грузді, добре відшкрібаємо їх від бруду, миємо, більші гриби ріжем на четверо, дрібніші залишаємо цілими, та замочуємо їх на 2,5 – 3 доби в холодній, підсоленій воді, міняючи при цьому воду 2 рази на день. Крок 2. Вимочені грузді відварюємо на протязі 20 хвилин, зливаємо відвар та промиваємо гриби чистою водою. Промиті гриби ставимо маринувати на 1 годину, до маринаду додаємо сіль, цукор, оцет, спеції в розрахунку на 1 кг грибів та 1 л води. Промариновані гриби розкладаємо по банках, попередньо поклавши на дно банки листя вишні та смородини (по 2 листка на банку), по 2 зубка часнику, половину цибулини та пастеризуємо 20 хвилин. You must be logged in to post a comment. |