Приготування Крок 1. Для маринування придатні лише молоді тверді підберезники чи підосичники, не поточені личинками, та без механічних пошкоджень. Отже молоді, тугі гриби, перебрати, помити, порізати надвоє або начертверо (взалежності від розміру гриба). Перебираючи гриби необхідно відразу класти до каструлі з водою, вливши попередньо в воду 8 ст. л. оцту на 1 л води, для того щоб гриби не потемніли на зрізі, адже підберезники за хвилину темніють на зрізах, втрачаючи цим самим свою зовнішню привабливість. Крок 2. Перебрані гриби відварити в підсоленій воді з додаванням оцту (8 ст. л. на 1 л води, додали раніше при перебиранні) 10 хвилин, пілся чого гриби промити чистою водою. Відварені гриби поставити маринуватися, до маринаду добавити 1 ст. ложки солі, 6 ст. ложок оцту та спеції в розрахунку на 1 л води та 1 кг грибів. Маринувати близько 1 години, після чого гриби розкласти по банках, простерилізувати 20 хвилин, за закатати. You must be logged in to post a comment. |