3019_8

       Інгредієнти:

  1. Свіжі жовті боровики – 2 кг
  2. Оцет – 40 мл
  3. Гвоздика, духмяний перець горошок по 10 шт
  4. Лист лавровий – 3 шт
  5. Лист смородини та вишні по 2 шт на 1 банку
  6. Сіль за смаком

    Приготування

Крок 1.

Свіжі молоді напівбілі (жовті) боровики (Hemileccinum impolitum), перебрати, перемити та порізати на кусочки. Для маринування придатні лише молоді тверді екземпляри та непоточені личинками.

Перебрані та нарізані гриби відварити 10-15 хвилин в підсоленій воді, після чого відвар злити а гриби промити чистою водою.


Крок 2.

Відварені гриби поставити маринуватися в каструлі. До маринаду добавити оцет, сіль, гвоздику, лавровий лист, перець горошок. Маринувати доти, поки гриби не почнуть осідати на дно (1 – 1,5 год), після чого гриби розкласти по банках, в кожну банку попередньо покласти на дно по 2 листа смородити та вишні, простерилізувати 20 хвилин та закатати кришками.

Подавати мариновані боровики краще з порізаною кружальцями цибулею, подавленим часничком та заправлені запашною соняшниковою або оливковою олією.


3019_1 3019_2 3019_8


 


You must be logged in to post a comment.