Приготування Крок 1. Свіжі молоді напівбілі (жовті) боровики (Hemileccinum impolitum), перебрати, перемити та порізати на кусочки. Для маринування придатні лише молоді тверді екземпляри та непоточені личинками. Перебрані та нарізані гриби відварити 10-15 хвилин в підсоленій воді, після чого відвар злити а гриби промити чистою водою. Крок 2. Відварені гриби поставити маринуватися в каструлі. До маринаду добавити оцет, сіль, гвоздику, лавровий лист, перець горошок. Маринувати доти, поки гриби не почнуть осідати на дно (1 – 1,5 год), після чого гриби розкласти по банках, в кожну банку попередньо покласти на дно по 2 листа смородити та вишні, простерилізувати 20 хвилин та закатати кришками. Подавати мариновані боровики краще з порізаною кружальцями цибулею, подавленим часничком та заправлені запашною соняшниковою або оливковою олією. You must be logged in to post a comment. |