Приготування Крок 1. Для маринування придатні лише молоді тугі гриби та не пошкоджені личинками. Маслюки перебрати (краще на суху), очистити від бруду, піску, хвої, зняти шкірочку з шапочок. Перебрані гриби добре перемити в чистій воді, краще два рази, щоб пісок відмився напевне. Перемиті гриби відварити в підсоленій воді 15 хвилин, після чого відвар злити, а гриби промити чистою водою. Крок 2. Відварені промиті маслюки поставити маринуватися в емальованій або з нержавіючої сталі посудині. До грибів долити воду, щоб покривала гриби на один палець, посолити за смаком, додати лавровий лист, гвоздику, духмяний перець та оцет. Маринувати маслюки на малому вогні доти, поки гриби не почнуть сідати на дно. Після чого розкласти гриби по банках, простерилізувати 20 хвилин та закатати кришками. You must be logged in to post a comment. |