Приготування Крок 1. Свіжі грузді добре відчищаємо від бруду, з поверхні шапки бруд відшкрібаємо ножем, миємо та замочуємо в підсоленій воді під гнітом на 2,5 доби (на 3 дні та 2 ночі).Замочені грузді зберігаємо в прохолодному місці, в теплому місці гриби забродять та зіпсуються. Кожного дня вранці та ввечері міняємо воду, в останній день замочуємо не в підсоленій воді, щоб гриби не були занадто солоними. Крок 2. Після вимочування гриби добре промиваємо чистою водою та додаємо сіль, в пропорції 40 г солі на 1 кг грибів, 1 ч. ложку цукру, 40 мл молочної сироватки та порізані начетверо зубки часнику та добре перемішуємо. Посолені гриби розкладаємо по банках, добре втрамбовуючи, щоб незалишалося порожнин, на дно банки кладемо по 2 листка смородини та вишні, листок хрону, лавровий листок, гілочку дуба або 2 жолудя, зверху накриваємо гриби листком хрону. Крок 3. Банку накрити капроновою кришкою та поставити в холодне місце на 1 місяць. Оптимальна темперетура для заквашування – +17 градусів.
Comments:
1 Comment posted on "Квашені грузді"
Di- di on Лютий 25th, 2018 at 9:28 pm #
Солені грузді блюдо на любителя, не кожному до смаку You must be logged in to post a comment. |