Filed Under (Соління грибів) by Володимир on 07-10-2017
Квашені грузді

      Інгредієнти: 

  1. Свіжі грузді – 1 кг
  2. Сіль – 40 г + 40 г на вимочування
  3. Цукор – 1 ч. ложка
  4. Молочна сироватка – 40 мл
  5. Часник – 1 – 2 головки
  6. Листя хрону, вишні, смородини, лаврове листя – по 2 на 1 банку

    Приготування

Крок 1.

Свіжі грузді добре відчищаємо від бруду, з поверхні шапки бруд відшкрібаємо ножем, миємо та замочуємо в підсоленій воді під гнітом на 2,5 доби (на 3 дні та 2 ночі).Замочені грузді зберігаємо в прохолодному місці, в теплому місці гриби забродять та зіпсуються.

Кожного дня вранці та ввечері міняємо воду, в останній день замочуємо не в підсоленій воді, щоб гриби не були занадто солоними.


Крок 2.

Після вимочування гриби добре промиваємо чистою водою та додаємо сіль, в пропорції 40 г  солі на 1 кг грибів, 1 ч. ложку цукру, 40 мл молочної сироватки та порізані начетверо зубки часнику та добре перемішуємо.

Посолені гриби розкладаємо по банках, добре втрамбовуючи, щоб незалишалося порожнин, на дно банки кладемо по 2 листка смородини та вишні, листок хрону, лавровий листок, гілочку дуба або 2 жолудя, зверху накриваємо гриби листком хрону.


Крок 3.

Банку накрити капроновою кришкою та поставити в холодне місце на 1 місяць. Оптимальна темперетура для заквашування – +17 градусів.


Солені грузді (Соленные грузди) Квашені грузді Квашені грузді


 


Comments:
1 Comment posted on "Квашені грузді"
Di- di on Лютий 25th, 2018 at 9:28 pm #

Солені грузді блюдо на любителя, не кожному до смаку


You must be logged in to post a comment.