Приготування Крок 1. Зимові опеньки перебираються, сортируються, відокремлюються від старих чорних ніжок та відварюються в підсоленій воді 20 хвилин, після чого відвар зливається а гриби промиваються чистою водою (краще 2 рази). Крок 2. Відварені гриби маринуються на малому вогні 1 годину. Зимові опеньки маринуються в дещо більшій кількості води ніж інші види грибів, оскільки вони виділяють багато слизової маси і при малій кількості води вони пригорять до дна каструлі. До маринаду додають сіль, цукор, оцет та спеції (лавровий лист, гвоздика). Після відварення в маринаді гриби розкладають по банках та пастеризують ще 25 хвилин, після чого банки закатують металевими кришками. Зберігаються консервовані гриби в прохолодному місці. You must be logged in to post a comment. |