Боровики в гострому соусі

        Інгредієнти: 

  1. Свіжі гриби – 2 кг
  2. Цибуля – 100 г
  3. Свіжі помідори – 400 г
  4. Свіжий червоний перець – 400 г
  5. Гострий перець – 1 (1/2) стручка
  6. Часник – 1 головка
  7. Олія рафінована для обсмажування
  8. Сіль, чорний перець, цукор за смаком

    Приготування

Крок 1.

Свіжі боровики (білі гриби, жовті гриби, маслюки, підберезники, підосичники, можна в суміші з сироїжками) перебрати, перемити, порізати на невеличкі кусочки та відварити в підсоленій воді. Відваривши відвар злити, промити гриби чистою водою, та дати стекти.


Крок 2.

Цибулю подрібнити кубиками.

Гриби обсмажити на сковорідці до напівготовності, після чого додати подрібнену цибулю, посолити та поперчити за смаком, та смажити допоки гриби не будуть сухенькими. Недосмажені гриби можуть в кінцевому результаті дати слиз, та споганити страву.


Крок 3.

Помідори, червоний перець та гострий перець “чилі” (1 або половина стручка в залежності від гостроти перцю, покуштувати на смак) перемолоти на м’ясорубці. Корінь хрону натерти на саму дрібну терку.

Перемелену масу разом з смаженими грибами додати до глибокої сковорідки або до каструлі та тушкувати близько години, посоливши та поперчивши за смаком.


Крок 4.

За 10 хвилин до готовності додати почавлений на часникодавці часник.

Боровики в гострому соусі можна споживати як окрему страву, як гарнір до інших страв, а також можна закатувати в банки.

Для консервації до грибів необхідно додати 50 мл. оцту, перемішати, розкласти гриби по банках, та простерилізувати банки 20 – 25 хвилин.


Боровики в гострому соусі Боровики в гострому соусі Боровики в гострому соусі


 


You must be logged in to post a comment.