Приготування лисичок

3015_2Лисички (Cantharellus сibarius та Cantharellus cibarius var. pallens) – цінні та широко розповсюджені гриби 3 категорії. Вони дуже популярні серед грибників завдяки своєму смаку та аромату, крім того лисички ніколи не бувають червивими, їх не можливо спутати з отруйними видами грибів.

Лисички дуже корисні, вони містять багато корисних мікроелементів та мінералів, вітаміни А, В, РР. Лисички мають здатність покращувати зір, сприяють відновленню слизової оболонки, допомагають при ожирінні, очищають печінку. Лисички широко використовуються в народній медицині при вірусних захворюваннях, при захворюваннях печінки, зокрема при гепатиті, для відновлення зору. В фармацевтичній промисловості лисички використовуються для виготовлення інсуліну. Лисички не містять жодних шкідливих для організму речовин.

Оскільки лисички не містять шкідливих речовин, їх можна споживати навіть в сирому вигляді. Лисички використовуються в приготуванні перших та других страв, різноманітних салатів та закусок. Лисички ідеальні для маринування, також їх можна солити та сушити.


Сушіння лисичок

Сушіння грибів Сушити лисички можна як на відкритому повітрі, підвісивши їх на нитці в затіненому місці на вітрі, так і в електричних сушарках. Лисички швидко не псуються під час сушіння, що надає їм певні переваги перед іншими видами грибів. Перед сушінням лисичок на відкритому повітрі їх можна мити (на відміну від інших видів грибів, які мити перед сушінням на відкритому повітрі забороняється). Висушені лисички зберігаються в герметичних банках.

Сушені лисички використовуються для приготування супів та борщів, других страв, підливок та соусів, для приготування грибного порошку (приправи). Настоянка з сушених лисичок використовується для лікування хвороб шлунка та печінки, при гнійних захворюваннях, для боротьби з паразитами шлунково-кишкового тракту.


Маринування лисичок

3015_1 Мариновані лисички – самий смачний спосіб приготування лисичок. Мариновані лисички не будуть зайвими до будь-якого столу.

До маринаду додають сіль, цукор, оцет, ріпчасту цибулю, моркву, лавровий лист та гвоздику.

Час приготування маринованих лисичок звісно ж залежить від кількості зібраних грибів. Подаються мариновані лисички до столу з нарізаною кільцями цибулею, подрібненою зеленню та заправлені оливковою оілєю.

 Читати далі >>>

Мариновані лисички по-корейськи

3024-11 Дуже простий швидкий та смачний салатик з маринованих лисичок – лисички по корейські, чудова та оригінальна закуска.

Для приготування лисичок по корейські нам знадобиться: мариновані лисички, свіжа морква, ріпчаста цибуля, часник, зелень кропу або петрушки, сіль, цукор, спеції, олія оливкова, оцет, соєвий соус.

Час приготування страви – 30 хвилин. Подавати до столу салат краще після маринування в холодному місця на протязі 1 – 2 годин.

 Читати далі >>>

Салат “Мисливський” з лисичками

3020_14 Дуже смачний, поживний, насичений салат з маринованими лисичками.

Для приготування салату потрібні мариновані лисички, мисливські копчені ковбаски, морква, яйця, маринована квасоля, ріпчаста салатна цибуля, зелень петрушки, майонез.

Час приготування салату 60 – 90 хвилин. Подавати салат до столу краще через 2 – 3 години через приготування.

 Читати далі >>>

Cалат з маринованих лисичок, зеленого горошку та кукурудзи

Cantharellus_menu_1 Швидкий, простий та смачний салатик з маринованих лисичок.

Для приготування такого салатику нам знадобляться мариновані лисички, консервована кукурудза, консервований зелений горошок та спеції – чорний мелений перець, соєвий соус, цукор, олія та сіль.

Час приготування салату – 10 хвилин. Подавати до столу салат краще через 1 – 2 години після приготування.

 Читати далі >>>

Салат “Грибна поляна” з лисичками

Cantharellus_menu_12 “Грибна поляна” – один із самих смачних та популярних салатів з грибів. Це красивий та поживних салат, що прикрасить будь-який святковий стіл.

Для приготування салату знадобляться мариновані лисички, куряче філе, картопля, твердий сир, яйця, мариновані огірки, морква, цибуля, майонез, зелень кропу або петрушки.

Час приготування салату близько 1 години 20 хвилин. Подавати на стіл найкраще через 4 години після приготування.

 Читати далі >>>

Салат “Лисичка” з лисичками

Cantharellus_menu_5 Готуємо популярний салат “Лисичка” з маринованими лисичками, адже як “лисичка” без лисичок.

Для приготування такого салату нам знадобляться мариновані лисички, куряче філе морква, твердий сир, мариновані огірочки, часник, майонез.

Час приготування салату – 1 година 20 – 30 хвилин. Салат можна подавати до столу відразу після приготування, він підійде як до буденного так і до святкового столу.

 Читати далі >>>

Гарячі бутерброди з лисичками

Cantharellus_menu_16 Дуже смачна та оригінальна закуска, що прикрасить будь-який стіл.

Для приготування гарячих бутербродів знадобиться нарізний хліб, свіжі лисички, куряча грудинка, сир плавлений, сир твердий, майонез, цибуля ріпчаста.

Час приготування закуски – 60 – 80 хвилин. Смакують бутерброди як в гарячому, так і в прохолодженому вигляді.

 Читати далі >>>

Яєчний омлет з лисичками та молочними сосисками

Cantharellus_menu_18 Калорійна, швидка, поживна, та головне дуже смачна страва з лисичок.

Для приготування яєчні знадобляться свіжі лисички, молочні сосиски, яйця, молоко, ріпчаста цибуля, олія рослинна.

Час приготування страви – 50 хвилин. Подавати омлет до столу краще теплим, чудово доповнить страву будь-який соус або кетчуп.

 Читати далі >>>