Маринування грибів

Маринування грибів є одним із найулюбленіших способів заготівлі грибів про запас, мариновані грибочки є найкращою закускою до святкового та буденного столу. Найпопулярнішими є мариновані опеньки та печериці, маринують також білі гриби, моховики, підберезники та підосичники, лисички, маслюки, гливи, та багато інших видів. Мариновані гриби зберігаються в прохолодному, темному місці 2 і більше років.

Для маринування відбирають лише молоді, тугі екземпляри, не зіпсовані та не червиві, перебирають, добре перемивають, та попередньо відварюють. Після попереднього відварювання гриби знову перемивають, та ставлять маринуватися в маринаді, доки гриби не почнуть сідати на дно каструлі. Після того, як гриби почати осідати на дно, вони розкладаються по банках, стерилізуються близько 20 хвилин, та закатуються. Основним інгредієнтами при маринуванні всіх видів є грибів є сіль, оцет (водночас виконує роль консерванту), гвоздика, чорний духмяний перець.


Мариновані грузді